Pestovanie aloe vera


Počas letného obdobia aloe vera neznáša priame slnko a prievan. Rastlina má byť obrátená smerom na juh. Pre jej rast je vhodná izbová teplota. Pre rast potrebuje ľahkú priepustnú pôdu, veľa svetla. Ideálne teplota v lete je okolo 25 stupňov. Škodí jej aj príliš veľa vody.
Počas zimného obdobia je treba menej zalievať, počas roka zalievať raz za týždeň. Po dvoch týždňoch je potrebné aj prihnojiť. Počas zimy je dobre dať aloe do chladnejšej a svetlej miestnosti s teplotou asi okolo 12 stupňov. Zloženie zeminy na aloe je kompost, listová pôda, piesok.
Presádzanie – presádzať je potrebné každé tri až päť rokov v apríli alebo máji. Aloe je dobre prihnojiť špeciálnym minerálnym hnojivom, najlepšie fosforečným.
Rozmnožovanie – rozmnožiť rastlinku sa dá odtiahnutím alebo odrezaním výhonku, ktorý je treba nechať aspoň dva dni zaschnúť a potom zasadiť do zmesi piesku a kompostu. Najlepšie je to robiť v lete pri teplom počasí. Potom umiestniť na svetlom mieste a držať pri izbovej teplote. Rozmnožovať sa môže aj semenami. Výsev je dobre robiť v jari pri teplote okolo 21 stup
ňoch.