Využitie aloe vera vo farmácii

Keď sa rozhodnete pre pleťové krémy s aloe vera, či sirup alebo gél, spoľahnite sa, že svojmu telu dávate kompletnú starostlivosť na čistej prírodnej báze. Gél obsahuje viac než 200 účinných látok pre farmaceutické využitie.
Prečo šťavu z aloe je zdravé piť? Pretože je bez dodatku sladidiel, neobsahuje dráždivý aloin a má vysoký obsah polysacharidov, zmierňuje zápalové procesy a vredy žaludka.
Aloe vera zvyšuje tvorbu kolagénu a elastínu v pokožke.Stimuluje regeneráciu porušených tkanív. Prírodná liečba pracuje na úplne inom princípe, ako klasická liečba u lekára, je dlhodobá, preto sa treba vyzbrojiť trpezlivosťou a dať produktom šancu, aby sa mohol prejaviť ich účinok. Prírodné produkty pracujú pomalším tempom, ale zato spoľahlivo a hlavne bez nežiadúcich účinkov a v častokrát až prekvapujúco rýchlo.
Na farmaceutické účely sa využívajú iba Aloe Kapska /Aloe Ferox/, Aloe stromovitá /Aloe Arboretsens/ a Aloe pravá /Aloe Vera alebo Aloe Barbadensis Miller . Pre jej liečivé účinky je najlepšia Aloe vera pravá. V posledných desaťročiach lekársky výskum potvrdil a rozšíril mnohé tvrdenia o liečivosti gélu, ktorý je srdcom aloe.